Verschillende media worden ingezet om ervoor te zorgen dat Barack Obama géén president van de Verenigde Staten wordt. Daarvoor moet je wel een goeie truc hebben want hij heeft een ‘landslide’ voorsprong in vrijwel alle peilingen.

In New York ligt het gratis krantje ‘The Onion’ voor het grijpen. De kop van de dag: “I Would Make A Bad President,” Obama Says In Huge Campaign Blunder. Volgens de krant zei Obama tijdens een bijeenkomst in Florida onder meer:

– I’m not completely certain that my plan would work because, overall, I think I would make a bad president.
– My youth and inexperience would definitely make me an awful president.
– I hate Israel and I want to lose the war in Iraq.

Als een argelozen buitenlanders denk je eerst: “Wat is dit?” Het kan natuurlijk niet waar zijn dus in wat voor krant ben je beland? The Onion dus. De website wijst uit dat het vooral om ‘lang leve de lol gaat’ op deze redactie die meldt dat Barbara Bush is aangespoeld.

Minder onschuldig is een actie in onder meer Virginia en Louisiana. Daar zijn flyers verspreid waarin staat dat er maatregelen worden genomen om de verwachte hoge opkomst in goede banen te leiden. Republikeinen kunnen op dinsdag 4 november hun stem uitbrengen, voor Democraten staan woensdag 5 november de deuren van de stembureaus open. “We are sorry for any inconvenience this may cause but felt this was the only way to ensure fairness to the complete electorial process.”

Dat is ook een manier om McCain de verkiezingen te laten winnen want dinsdagavond gaan toch écht alle stembussen dicht. De Virginia State Board of Elections is, vanzelfsprekend, niet te spreken over de actie maar weet ook niet wat ertegen te doen. De reactie bleef bij “het is niet ons lettertype en het logo lijkt ook niet echt.” De vraag is vooral wat de campagne van Obama ertegen gaat doen. Want mensen die niet zo ‘into’ de verkiezingen zijn, trappen er zomaar in. Op de website van Obama wordt er in ieder geval niet voor gewaarschuwd.