Zoals het de Amerikaanse tv betaamt is de start van Election Day ook echt om middernacht al gevierd. Op CNN praat Larry King nu met Joe the Plumber en ook andere zenders halen hun statistieken, experts en oude beelden uit de kast.

Morgenochtend om 06:00 gaan de stembussen in New York open en ga ik zeker kijken of er ook hier lange rijen staan zoals die in de rest van de States ontstonden tijdens de ‘early voting’. De twee zenders die hun hoofdkwartier sowieso in New York hebben, ABC News en NBC, maken er ook wat van. ABC zendt alle nieuwsprogramma’s live uit vanuit Times Square en NBC verbouwt Rockefeller Plaza tot Election Plaza.

“Does McCain need a miracle?” vraagt CNN zich af. Waarschijnlijk wel. Er zijn nog zes staten waar het erom draait of het een Obama- of een McCain-staat wordt. Als McCain die allemaal wint, dan nog steeds loopt hij in de peilingen achter. Hij zou naast die zes nóg twee staten moeten winnen om president te kunnen worden. De kans dat dát gaat lukken, is minimaal. Maar hij houdt hoop, had meer energie dan ooit vandaag en dat pleit voor de man. Al praat ik nu over hem alsof hij al heeft verloren. Nog even een etmaal wachten.