KX Column #6: Twitternie

Chatten, SMS’en, mailen of bellen … het is zooo 2009. Twitteren, that’s it these days! Ook onze muzikale broeders en zusters hebben hun weg naar de blauwe lettertjes gevonden. Britney Spears staat zelfs op twee in de Twitter Top 100. Achter Ashton Kutcher, maar voor bijvoorbeeld Barack Obama. Meer dan vier miljoen mensen volgen Twitney. Followers heten die miljoenen semivriendjes van de blonde, playbackende vamp. Als een soort rattenvanger van Hamelen lokt ze haar volgelingen door haar Tweets heen.

Vraag is: is het überhaupt interessant wat Twitney te melden heeft. Nope. Ze vertelt dat ze een ijsmachine van haar pappie heeft gehad en dat iedereen op haar moet stemmen voor één of andere award. Doen we. Ja hoor. Bovendien zijn er nauwelijks nieuwe Twitney-tweets te vinden. Dan John Mayer, nummer zes in de Twitterlijst. Hij heeft zijn goede voornemens getweet: I will not use texting as a form of reaching out for superficial attention. Oké, dat weten we dan ook weer.

Dan maar Twitteren voor deze superficial attention. Minder populair is Owl City. Hun pagina dartelt ergens rond plek 830 maar sinds Fireflies een grote hit is, komen er wel steeds meer followers. In januari 2009 stond de teller op 750, nu zijn het er 100.000+. Dat willen wij bij KX Radio natuurlijk ook. Volg onze dj’s via kxradiodotnl! We staan pas op plek 125.657 dus er is nog een hoop winst te behalen. Helaas is onze single Crisis niet het megasucces geworden als we hadden gehoopt. Ondanks dat Rob & Fred hun onvolprezen zangtalent in de strijd gooiden, werd het geen “joekellll van een hit”. Was dat gelukt dan waren we vast een stuk hoger op die lijst komen te staan. Misschien is het tijd voor een geinig liedje over Twitter. Maar er rijmt zo weinig op Twitter. Of weet jij wat? Twitter even dan. Hoe dan ook: word follower en ga met ons naar Hamelen en laat Twitney zitten.