KX Column #2: Droomboom

“The World is sick. Like a fever.” Oké, misschien was hij wat naïef maar Michael Jackson had het hart op de goede plaats. ‘Heal the world’ was niet alleen een variant op ‘We Are The World’ en ‘Earth Song’ niet alleen een video met special effects. Het kwam uit zijn ziel. Ga naar de film ‘This Is It’ en je krijgt een ander beeld van Jacko dan wat de paparazzi ons jaren hebben voorgeschoteld. De ratten. Natuurlijk, hij was excentriek met zijn droomboom in de tuin. Zittend in de top van die boom kwamen de liedjes als vanzelf tot hem.

Ik vind dat prachtig, velen noemen het bizar. Tja, je kan je ook voegen aan wat iedereen al doet. Ik zeg: niet doen, iedereen een droomboom. Als artiest was het een grote inspirator. Wat een ‘boost’ moeten die dansers, zangers en muzikanten hebben gekregen van de man die niet stil kon staan. Net zoals ik toen ik van de roltrap in de bioscoop af danste. ‘Dancing with the stars’ … ik kom eraan! Nu ‘This Is It’ draait, is Jacko ook weer hot op de internetstations. Van MJTunes.com tot Radio Condor en van 181.FM tot Radio Emmen: iedereen draait volop Michael Jackson. Even tellen: ‘Billie Jean’ en ‘Thriller’ zijn favoriet op de streams.

Bij ‘Thriller’ is trouwens een indrukwekkende 3D-video gemaakt die zou worden gebruikt tijdens de optredens in de O2 Arena in Londen. Die gloedjenieuwe video zit ook in de film dus nóg een reden om snel af te reizen richting de bios waar hij minimaal een week extra draait. De tranentrekkende laatste zin van Jacko tegen regisseur Kenny Ortega in de film: “We did it good, Kenny”. En mocht je gaan kijken, neem een extra grote bak popcorn want je moet blijven zitten tot na de aftiteling. Als de halve zaal leeg is, zie jij nog wat extra’s.