KX Column #3: Stud Muffins

“Is dat de band?” “Nee joh, dat is het voorprogramma geloof ik … kom, we pakken eerst nog ff een biertje.” Zoiets. Daar krijg je als voorprogramma toch vaak mee te maken. Is je liedje afgelopen, krijg je beleefd applaus terwijl de helft van de bezoekers nog buiten de zaal of aan de rand van het veld een biertje koopt, een bakkie patat laat volgieten met teveel pindasaus of zit te Twitteren. @iemand en @weerterug.

Gelukkig gebeurt dat niet bij alle bandjes, de Stud Muffins bijvoorbeeld. Erg prettig in het gehoor liggend groepje uit de regio Den Haag. Muziek “in de stijl van Gavin DeGraw en John Mayer, maar dan beter”. Niet mijn woorden maar die van een krant uit Cincinnati in de VS waar ze in 2007 een hele rits optredens deden. Toch leuk dat ze daar ook enthousiast zijn. In de Lage Landen komt het langzaam op gang. 3FM heeft de band omarmd na de single ‘Tricks Up My Sleeve’ en dat deden wij bij KX Radio al eerder. Klop klop, op de eigen borst.

Zanger en liedjesschrijver Ed is de man die de Studs’ muzikale koers uitzet. Altijd leuk om deman met de mike naar voren te schuiven, maar Jelmer (gitaar), Dick (toetsen), Maarten (bas) en Leon (drums) maken de band natuurlijk compleet. Dat verdient een bloemetje. Ze toeren als 3FM Serious Talent met Miss Montreal door het land. Vrijdag staan ze op Perron 55 in Venlo. Gewoon even naartoe gaan en het nieuwe ‘Run For Cover’ downloaden via iTunes. Oh ja, ik heb nog wat demootjes van Ed gehoord en d’r zit nog een hoop wonderschoons aan te komen. Dus Ed: kappen met dat Twitteren en schiet op met die nieuwe liedjes want ik zit te wachten. Ik heb liever Ed dan @.